Αθλητικός Σύλλογος ΝΕΟΛ

ΙΣΤΟΡΙΑ

Το σωματείο ιδρύθηκε στις 27 Μαΐου 1991 από μία ομάδα 22 δραστήριων κοινωνικά κατοίκων του Ληξουρίου. Σκοπός του, όπως αναφέρεται και στο καταστατικό, είναι “η ηθική εξύψωση των νέων που έχουν έφεση για άθληση, η ανάπτυξη του πνεύματος συναδέλφωσης και αλληλεγγύης μεταξύ τους, η ενασχόληση τους με διάφορα αθλήματα και γενικά η ψυχαγωγία τους, σύμφωνα πάντα με τις αρχές του αθλητικού πνεύματος”.

Στα δεκαοκτώ και πλέον χρόνια που μεσολάβησαν από την ημερομηνία ιδρύσεως του σωματείου, ο Ν.Ε.Ο.Λ. είχε και καλές και κακές στιγμές, ενώ εκατοντάδες νέοι (κυρίως από την περιοχή της Παλλικής) πέρασαν κατά καιρούς από τις τάξεις του.
Τα πρώτα του βήματα στο χώρο του κεφαλλονίτικου αθλητισμού, και συγκεκριμένα την περίοδο 1991-1996, ο Ν.Ε.Ο.Λ. τα πραγματοποίησε στο χώρο του τένις. Εν’ συνεχεία την περίοδο 1998-1999 ιδρύθηκε η ομάδα μπάσκετ του συλλόγου η οποία εξελίχθηκε στο μοναδικό τμήμα που έχει αξιόλογη και συνεχή παρουσία όλα αυτά τα χρόνια. Χαρακτηριστικό της φιλοσοφία του συλλόγου γύρω από την άθληση των νέων είναι ότι στο καταστατικό του προβλέπεται η δραστηριοποίηση του και σε άλλα αθλήματα όπως το βόλεϊ, το ποδόσφαιρο ακόμα και η ιππασία(!) που όμως παραμένουν ανενεργά λόγω της ελλιπής συμμετοχής των κατοίκων της Παλλικής στις συγκεκριμένες δραστηριότητες.


 

 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1998-1999

Η ιστορία του μπασκετικού τμήματος, όπως προαναφέρθηκε, ξεκινάει την περίοδο 1998-1999. Η ομάδα του Ν.Ε.Ο.Λ. αγωνίζεται για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα τις Γ’ Ε.Σ.Κ.Α.Η. με έδρα το πετρίτσιο γυμνάσιο. Μάλιστα τη συγκεκριμένη χρονιά καταφέρνει να ανέβει κατηγορία καταλαμβάνοντας τη 2η θέση.

Andriki 98 99

ΟΡΘΙΟΙ (ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΟΣ ΔΕΞΙΑ): ΜΩΡΑΙΤΗΣ Γ., ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ Δ., ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ Λ., ΛΟΥΚΕΡΗΣ Μ., ΠΕΡΔΙΚΗΣ Δ., ΠΟΛΥΓΑΛΑΣ Σ.
ΚΑΘΙΣΤΟΙ (ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΟΣ ΔΕΞΙΑ): ΣΤΑΘΑΤΟΣ Γ., ΠΡΕΝΤΑΝΟΣ Δ., ΤΖΟΥΓΑΝΑΤΟΣ Μ., ΛΟΥΚΕΡΗΣ Γ.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΜΩΡΑΙΤΗΣ Γ.